Neues aus dem Netz, Folge 8

Kinder und Jugendliche lesen mehr
68 Prozent der 6- bis 19-Jährigen in Deutschland lesen wieder häufiger Bücher, und zwar vor allem gedruckte Bücher.
Börsenblatt

Sozialer Sprengstoff
Der Bildungsbericht 2016 zeigt wachsende Ungleichheiten – zwischen sozialen Schichten wie zwischen Regionen. Außerdem lässt sich ein neuer Trend im Osten Deutschlands beobachten.
FAZ

An Amphitheater. A Laptop Bar. It’s a New York Library Like No Other.
The New York Times

The internet and coffee shops are no replacement for libraries
Author Polly Ho-Yen feels a seeing-red-rage rise up inside each time she hears about library cuts – here’s why and what she’s doing about it
Guardian

How public libraries promote digital inclusion
The Digital Post

Internet freedom for all
Public libraries have to get serious about tackling the digital privacy divide.
The Impact Blog – London School of Economics and Political Science

Die TOP10 für mehr Openness in Ihrer Bibliothek