Neues aus dem Netz, Folge 5

BBC digital expert Tony Ageh poached by New York Public Library (Guardian)

ALA: Library of the Future – Trends
The Center for the Future of Libraries works to identify trends relevant to libraries and librarianship. This collection is available to help libraries and librarians understand how trends are developing and why they matter. Each trend is updated as new reports and articles are made available. New trends will be added as they are developed.

Library Offers Homeless People Mental Health Services, And It’s Working (Huffington Post)

7 Gorgeous New Libraries That Aren’t Just About Books
The best library architecture of 2016 shows the evolution of public libraries into tech-fueled community hubs.

Bibliotheken als Sharing-Partner: Alles andere als altmodisch (goethe.de)

Is the Library Card Dying? (Atlantic)
After centuries of innovation, it faces an uncertain future: an Object Lesson.

As public libraries embrace maker rooms, are the poorest users being left behind? (Washington Post)

Katrin

Als Kind wollte ich Bibliothekarin oder Journalistin werden - nach dem Literatur-Studium entschied ich mich zunächst für Letzteres. Um dann doch wieder in einer Bibliothek zu landen: Seit 2015 bin ich in der Münchner Stadtbibliothek verantwortlich für die digitale Kommunikation (und damit auch für dieses Blog hier). Mein großes literarisches Interesse gilt (zumindest aktuell) der postkolonialen Literatur, vor allem vom afrikanischen Kontinent.

Neueste Artikel von Katrin (alle Artikel)